Blog

Emigreren, wereldreis of anderszins langdurig naar het buitenland? Wat je in Nederland moet regelen voor je met een gerust hart langdurig naar het buitenland kunt vertrekken, lees je in ons handige e-book vol praktische informatie, voorbeelden, tips en overzicht! Met onze blogs willen we je inspireren in je plannen. Een notificatie ontvangen als er een nieuw blog is verschenen? Meld je hier aan. Een goede voorbereiding gewenst!

Happy Songkran!

Happy Songkran!

Happy Songkran! Het is vandaag 13 april 2021. De dag van een nieuw jaar in de boeddhistische jaartelling. Deze jaartelling begint vanaf de dood van Gautama Boeddha, de stichter van het boeddhisme in 543 v.Chr. zodat de jaartallen in de Thaise boeddhistische kalender...

Lees meer
Als dromen moeten buigen

Als dromen moeten buigen

“Denk jij wel eens aan teruggaan naar Nederland?” vraag ik aarzelend in de ochtend aan Roy. De vraag hangt al een aantal dagen in de lucht, maar het uitspreken was lastig. Bang voor het antwoord en de mogelijke gevolgen voor onze dromen. De Covid-19 situatie knaagt aan mij. De wereldwijde cijfers met de oplopende besmettingen en doden check ik steeds vaker. Wat als…? Stel dat…? Gaat het door mijn hoofd. Ik schud het al de hele week van mij af.

“Nee”, antwoordt Roy, “…daar ben ik ook nog echt niet aan toe.” gaat hij resoluut verder. Logisch natuurlijk want het plan is om nog zeker 7 maanden in Azië te blijven terwijl we onze dromen onderzoeken. Ik weet niet zeker wat ik van zijn antwoord moet vinden. Ergens lucht het mij op en tegelijk voel ik een onrust… Maar stel dat?

Lees meer
Ik vertrek…. Roy

Ik vertrek…. Roy

Daar is dan het moment. Afscheid op Schiphol. Ze zijn er allemaal om ons uit te zwaaien. Ik oog ontspannen maar ben dat niet. Mijn keel is door emoties enigszins dichtgeknepen. We drinken een kop koffie en kletsen wat, en dan met z’n allen door naar de incheck balie. Koffers gaan op de band, we hebben onze boarding passes in de hand.

Lees meer
Ik vertrek…. Katrín

Ik vertrek…. Katrín

Ik vertrek voor lange tijd naar het buitenland….. Kan dat wel? Kan ik zo maar vertrekken? Ik kijk alle beren aan op de weg. “Opzouten! Kssst wegwezen!” Ik blijf vriendelijk, je weet maar nooit, misschien hebben ze wel een punt. Het zaadje is gepland. Toch stuur ik ze weg. Met een zucht rollen de woorden over mijn lippen: “Ja, ik vertrek!“

Lees meer

Notificatie bij nieuwe blogs?

Met onze blogs willen we je inspireren in je plannen om langdurig naar het buitenland te gaan. Een notificatie ontvangen als er een nieuw blog is verschenen? Meld je dan aan!

Contact

Langdurig naar het buitenland is een product van Droom Durf Doe.

Droom Durf Doe
KvK -  7708214
BTW id - NL003100520883

www.droomdurfdoe.nl info@droomdurfdoe.nl

Disclaimer

Zie deze website, het e-book en het addendum als een zeer praktische handleiding en route voor een vertrek naar het buitenland, maar leg alles op jouw eigen situatie en bepaal zelf de uitkomst en definitieve aanpak.

Klik voor volledige disclaimer.

Onze status

Langdurig naar het buitenland en Droom Durf Doe en andere websites, producten of diensten van Droom Durf Doe zijn zelfstandige activiteiten en hebben geen relatie tot andere organisaties.

Sparringpartners.online

Voor persoonlijk contact over jouw plannen om te vertrekken kun je terecht op onze website Sparringpartners.online.

Op Sparringpartners.online kun je een éénmalige sessie boeken en inplannen.  Ook kun je een strippenkaart aanschaffen om vaker met elkaar te sparren.

Share This

Interessante informatie?

Deel deze website via jouw sociale kanalen! We zijn je dankbaar.